07 September 2012

Persiapan Malam Muslimah Anggun 2012

Assalamualaikum.

^_^ sangat hepi hari ni sebab suda dapat gambar yang ditunggu-tunggu. petang tadi pegi amik kat ofis kak Dah (stage manager pada malam dinner itu - the most creative person). selain dari gambar from kak dah, aku combine sekali dengan gambar dari kak KC. hoyehhh!! tinggal tunggu gmbr dr jurugambar rasmi pada malam tu plk nanti. tapi tak tau bilakah. hukhuk.. seperti yang telah aku publish pada entri yang lalu, dinner ni diadakan pada 1 September 2012, iaitu pada hari sabtu. so, pepagi sabtu tu kitorang, all da AJK of da event pon bersiap sedia lah. actually tang persiapan tu harus la beberapa bln sebelum lagi kan. segala perancangan sume. dalam lebih kurang pukul 11 pagi aku sampai kt USM bersama kak la (puan zulaila selaku penyambut tetamu pada majlis itu). niatnya nak tolong angkut segala barang nak bawak ke hotel/dewan. tapi sume dah selamat di angkut. ok. then heading to hotel. tapi sempat lagi nyinggah Tupperware. soping kat sana dulu jap. hikhik.

beli ini. (imej gugel. malas nk amik gmbr sendiri. hikhik). beli 4 (yang petak sedang tu), free 4 (oval paling atas tecit2 tu). pastu belian dengan belian, 2biji yang petak besar paling bwh tu. berbaloi-baloi oke. :)

Sempat plk selingan. maap la yo. tapi kak la pun terpengaruh, dia beli set botol air. pon berbaloi sbb ada free jgk. :) oke. sambung blk. then sampai hotel, angkut2 barang dari kete kak KC, then bermula la sesi hias2, susun2 apa yang patut. sebelum pape, ini adalah peringatan ringan. scroll down seterusnya akan ada baaaaaannnyyyaaaakkk gambar. harap besabar la yo. kalo tamo layan pon ai thedak marah. :)

gunting-gunting pape yang patot
taraaaa.. hasilnya.. sgt kretip kan kak dah. ini hasil idea beliau. mmg i adore her lah. all the colorful cusion tu pn kak dah juga yang buatkan.
sambil wat keje harus pose jua. :)
makan time. keje-keje jgk. makan nasi paku. auwww.. nampak tak fluffy kaler ijau apa ntah kat belakang tu? itu entrance dewan.
close up. gojes kan kusyen kaler-kaler tu. dan banting yang kat belakang tu my work. suka tgk gmbr Aisyah tu.
discussion perjalanan majlis bersama pengacara majlis. prof Nik Hazlina very supportive.
pemilihan lagu. ini adalah teknikal group. tanpa diorang, takdelah seri majlis ni.
tengok-tengok, pilih-pilih. aku termasuk dalam situasi ni. last minute punya soping. event lagi beberapa jam baru nak cari abaya. aiyoyooo.. and i got one. dari Spa C & Body Care. yeay!! misi berjaya.
Tang pilih baju ni yang nak tergelak pon ada. orang lain yang tolong gelabah untuk aku. masa makan malam dah dekat, tapi aku belum ada baju yang nak dipakai utntuk malam tu. so, dorang tolong tgk dan pilihkan untuk aku sekali. tenkiu kak Dah, kak La & prof. Nik membantu dalam sesi pilih memilih ni. ehehe.. ada la a few lagi. hikhik.

auww.. bajet minah arab la sangat. hikhik. ni time dok tengah pilih-pilih abaya tu.
Spa C & Bodycare antara booth pada hari itu.
Abaya Elegent.
Mysha Collection.
sweet jep sume.
Aisyah baru sampai untuk rehearsal. aku baru je gerak balik time ni. hukhuk.
tengah rehearsal. hukhuk.. mencik. sgt rugi takleh dgr jugak time ni. dorang dgr Aisyah nanyi 2X. aku sekali jep. humph!!
cukup lah ini membuktikan bestnya sore kak Aisyah nyanyi.. ai jeles.. lagi mau jeles ek. haros lah.

yeay!! the menu.

Oke. itu saje la kot. waaaahhh.. punya byk gamabr aku bole cakap itu saje ek. ehehe.. belasah ajo la. masa dorang dok rehearsal yang kak Aisyah nyanyi tu aku balik siap-siap kat umah. blk iron baju. baru beli kan. xsempat nak cuci dulu sebelum pakai le. then gi tadah muka mekap kat umah Zura. tu pon cian dia terlewat nak gi tengok bola kat stadium. tenkiu so much Zura. lab u lah. ada kerajinan nanti insyaallah akan di update entri pada majlis makan malam tu nanti ek. suda sampai time gulung-gulung diri dalam cimut ni. hikhik. sok cutiiiiiii!! yeay!! yeay!!


3 comments:

Anna Ismail said...

tak sabor nak tgk hasil make up zura terr... mesti mengancam ! hik hikhik

che'pi said...

next entri please... hehehhehe

kelipkelipchumel said...

Sue: aku xamik scara skema pon gmbr sesudah di mekap.lorat2 etek.

che'pi: yee..sila sabo.. :P