19 September 2012

Majlis Makan Malam Muslimah Anggun


Assalamualaikum.

Setelah lama tertangguh, akhirnya berjaya juga entri ini dihasilkan. ehehe.  majlis makan malam ni anjuran kelab erobik yang aku join di USM Kubang Kerian, kelab Jom Kita Sihat. ini adalah 1st time majlis seumpama ni dianjurkan oleh kelab ni. hasilnya, alhamdulillah. boleh dianggap berjaya walau belum dapat capai tahap cemerlang + terbaik. percubaan pertama kan. bole tahan lama jugak la plan nak buat majlis ni. majlis ni diadakan pada 1 september 2012. kat hotel renaissance, kota bharu. asalnya dijadualkan bermula pada jam 8.30 malam, tapi malam tu start agak lewat sikit. personally aku rasa majlis ni best. walau ada jugak la cacat cela sket. it's ok. nothing perfect kat dunia ni kan. best sebabnya aku salah seorang dari ajk majlis ni. ehehe. macam best je kan. pastu pertama kali aku gayakan atau pakai baju yang cenggitu. kena pakai abaya atau jubah. and i have none of it oke. jenuh dok cari, akhirnya beli kat tempat kejadian pada hari kejadian. ehehe. rate harga abaya ni kalau nak yang cantik, RM200 dan ke atas. ada jugak yang cantik walau harga lebih rendah dari tu. tapi kena rajin cari dan survey la. aku berkenan yang jenis umbrella (kembang kat bahagian bawah ala2 payung. sweet je), tapi kalau dah nak yang cantik, yang hebat, yang merlip lip lap lip lap, harolah harganya pon cantikkk yang amat kan. ahaha. pastu suka sebab ada kak Aishah nyanyi. sore dia best. puas ati la dengar dia nyanyi. pastu bole pakai abaya ni reramai sesama ngan orang lain yang join. feeling arab le. ehehe. then opkos hidangan makanan. panjang pulak kekdahnya aku cite ek. jom enjoy segala foto hasil tangan kak Dah & kak KC. dorang je pon yang bawak kamera melets malam tu. ehehe. ai tak bawak. kemera ai tak sehat. hikhik.

ahah. adik ni. lopa plk apakah nama dia. anak kepada kakak emcee pada malam itu. banyak jasa dia. dia la insan yang tolong kami-kami yang xreti nak lilit tudung gaya ala-ala arab malam tu. tenkiu adek. jasamu ku kenang. ^_^
lagi gambar adek manes. kak KC tengah asah bakat nak jadi jurugambar rasmi event next year ni. ehehe.. tapi very nice la sis.
taraa.. ini la ibu adek manes ni. akak Nori. sweet kan. anaknya tolong pakaikan tudung kat mamanya. adik ni ada online shop jual tudung tau. hebat. tapi tak tau plk address dia.
ai sangat suka tengok rupa akak Nori ni setelah dimekap. sangat sesuai. sweet sangat. ini adalah hasil sentuhan kak Ihsan dari Spa C. akak yang sama aku beli abaya. sebelah kiri tu pengerusi event ni. kak neeny. and she's pregnant.
another akak emcee for dat nite. adeiiii.. nape la susah sangat nak ingat nama orang nih. hukhuk.
all the brushes. bobbi brown.
kak Dah. ni dah tambah layer mekap kedua. layer 1st kak Dah testing sendiri. sebab kesuntukan masa. hasil sentuhan member kepada kak Ihsan.
aha. ini hasil ai tengah mengepoh time orang lain dimekap. ehehe. me mekap with my fren. zura.
hasil ai kasi ejas, edit, edit lagi, ejas lagi, gini la jadinya. ropa ai totap lah gaya jatuh dalam tepung. hukhuk. ini bukan sebab mekap itu, tapi sebab kekdah gambo ni dihamek guna direct flash. kelepap terus cahaya itu ke muka. macam xsesuai jep rasa pakai tudung kekdah ini.
kami. itu le abaya yang dibeli pada petang hari kejadian. tade pon gambo ai yang ok di mataku. hukhuk.
with kak Aishah + owner Spa C, kak Ihsan. mekap dia very arabic. sukee..
cabutan bertuah. suka tengok prof nik that nite. sangat sweet. sangat gojes.
beberapa pertunjukan fesyen abaya dari pihak penaja.
a lil bit sexy with that large belt actually. kalau tade, much more sweet i think.

^_^ non ado pilihan melainkan gigih mengedit segala pikcah.
ekceli macam tamo letak gambar ni kat sini. tapi ai kasi pejam mata jep la. nak jugak kasi tempek kak KC. yang paling kanan itu. dia sangat gojes. adore u la sis.
taraaaa.. tujuan gambar ini adalah, 1st target aku masa nak beli abaya ni memula adalah seperti yang akak nombor 2 dari kiri tu pakai. simple.
nak jugak letak gambar kak Nori ni lagi. sebab sukeeeeeeeee sangat tengok dia dat nite. sweet sangat. mekap ni sangat sesuai dengan dia.
mereka
all the ajk. blurrr. hukhuk. idak ngape la.
kami lagi. ehehe
menggedik jap. tapi bluuuurrrrr jgk lagi. hadehhh..
anak-anak yatim besama Aishah.
foto booth. terkilan sangat tak dapat bergambar kat sini. kua je tengok dah siap kemas sume. hukhuk.
antara yang diraikan. Irma (kanan) bersama kak mi. last time irma bersama kami, esoknya dia berangkat sambung study kat UMT.
Aishah menghiburkan hadirin. she's great.
meja ajk. dan... kak La (paling kanan) :)
kak KC cantik with atie kiut. both of them very sweet. :)
kak Aini with her mother in law. dari kiri. she's so pweety too dat nite.
da foods. nyummmsssss.. my favorite dat nite, desert itu. tembikai susu parut + sagu + santan yang sejuk sedikit manis yg sedang2. enaknyaaaa..

Done. make this entri dengan senyuman. saya mau lagiiiiii. eh. bole gitu. ahahaha.. insyaallah. dat nite jumpa a friend of mine. azizan afiza with her mother in law. tak sangka meet her there. sangat sweet dia malam tu. ini sajelah. akhirnya dah tertunai janji ai kat a few person untuk entri ini. enjoy oke. :D 


5 comments:

che'pi said...

terkesima kejap tgk miss.... kelip kelip mata.... totally different... but i like... gojess.... ana sukalah ente pakai itu macam..... itu kesimpulannya... hehehehe ;)

kelipkelipchumel said...

emm. gitu. best jgk sesekali gitu. and, suda pasang niat mau tambah lagi koleksi abaya & jubah since dat day. love wearing it too. Islam itu indah.anyway,tenkiu. ;)

Mak Wardah said...

Salam kenal kkc, cantik.jubah2 tu, now trendkan, muslimah punya jubah, likes.

kelipkelipchumel said...

Salam kenal juga Mak Wardah. :) em. jubah2 tu mmg gojes habis.mmg pelbagai lah skrng.me like too.

Nurul Maizatul Amirah said...

nak tau sape nama adek y pkai kan tudung tu?huu..klau bleh nk adress dy nye on9 kedai tdung tu...sggggttttttbekenannnn...huhu.......plsssssssssssssssssssss jazakillah =)