09 May 2012

Home Sweet Home


Assalamualaikum..

:) Senyum bagi semangat kat diri sendiri supaya lebih rajin bikin entri update blog yg dicintai ni. ehehe. suda nampak kan awangan yang biru jua palang2 kayu itu. cantik kan awan tu. ehh.. gitu ek. ngeeeee... itu hanya sebahagian dari gambarnya..

taraaaaa... ini adalah gambar penuh.
kelihatan macam rumah dalam pembinaan jek ek.. siap nampak tangki air umah jiran sebelah. ehehe
bersusun bagai dilanda banjir pon hada.. besepah berhabuk yang realnya takyah cakap ah. kompem terbaek.
separuh beratap, separuh langit. wow!! semat kan lampu tu tergantung gitu.
dari ruang dapur, nak ke ruang berkubang (beristirehat.. kunun ek. ehehe)
nah. dari ruang berlepakan kami, teruuussssss direct ke dapur. style kan my mom masak2 dilimpahi cahaya alam semulajadi.

Okeh. itu saje sume-sumenya. sesudah, aku xhamek pon gambar. dapur maseh lagi berselerak. hikhik.. as usual.. berazam mau mencomelkannya lebih sket dr sebelumnya. insyaallah. aminn... amik masa seminggu lebih kalo xsilap. untuk tukar segala atap yg suda manyak bocor sebab dikelilingi pokok (faktor mempercepatkan lagi tarikh tamat tempoh atap-atap itu). tukang umah tu memang efisyen punyalah bekerja. msk keje kul8 pagi. kul1 ptg-2ptg rehat. stat kul2 sampai le ke pkl5 atau lebih2 sket baru la dorang balik. dorang bekerja 2orang je. tapi bole tahan pantas jgk la. bagus. ada penambahan ruang pencahayaan semulajadi jua. tp jadi terlebih panas plk rasanya. adehhh.. itu sajelah.

4 comments:

che'pi said...

wah... renovate umah... ni renovate sebab nak sambut menantukah? hahahah soklan panas lineeee.......
jangan emo emo.... xmo ... xmo.... it goes the same way to me... just sharing the angger ... heheh bleh macam tu ek? boleh la.... hehehe

kelipkelipchumel said...

idok le nak sambut menantu baru bole renovate umah. pastu kalo ahli umah tecit2 xlebih usia 12thn pastu parents dorang renovate umah,adakah soklannya sebab nak sambut menantu??ahahahahhaa..pastu kalo atap2 umah sume dah bocor,kalo ujan penuh air dlm umah,tapi adakah xleh tukar sume atap2 tu sampailah tuan umah tu nk sambut menantu br bley tukar ek??lalalalalaa..saje jep kasi jawab panjang2.ehehe. no hard feeling pon.paham jua your anger itu.hikhik....makin lama makin nyampah kan.xperlu la asik nak ulang soklan sama atau asik bikin ayat nk perli2 ke hapa kan..huh!!!

che'pi said...

adess adess ... kan dah kena.... ouchhh... hehehhe iyerp... saya sokong penyataan awak tu....

kelipkelipchumel said...

ehehehe...combine ngan ayat lepas geram jua tu. :)