20 May 2012

Cuti Peristiwa

Assalamualaikum.

YEAYYYYYYY!!! TRW menang tonite. soookaaaaa... :) sy memang tak pegi stadium bukit jalil itu untuk sama2 menyokong trw di sana bersama penyokong2 Kelantan. tetapi sy tetap bersemangat sokong depan tv bersama famili. ehehe.. final oke. opkos kami tunggu sampai habis. finally. piala FA kami yang punya. yeah!! best. sengih lebar je sume hati gumbira bila wisel penamat ditiupkan. hoyehhhh.. semangat hokeh. ahaha.. well, bila dah tgk tu, terasa macam "best jugak kalau dapat join gi nonton live kat sana". waaahhh.. gitu. padahal diri sendiri xsuka tempat kecoh2 serta beramaian gitu. ehehe.. nonton dari umah lebih selesa. waahh.. gitu la ye dah alang2 mmg kat umah pon. ahaha.. yang pasti mmg ramai le kengkawan jua famili yang ke sana. tahniah untuk kite2 sume. yang penting sok tak keje. cuti peristiwa.

Actually tetiba mengupdate blog time camni bukanlah semata sebab nak kongsi kegembiraan kemenangan piala FA TRW ni. sebenarnya sebab tak leh nak lelapkan mata. mungkin jgk sebab tido bole tahan agak lama di petang hari tadi. kepenatan lepas kua di hari yang panas. ehehe. dan juga time dok baring jap tadi kepala asik berfikir je walau lampu dah padamkan. sebab rancak sangat dok pikir, kompem la xleh tido. uhuhu.. banyak yang difikirkan. adik2. diri sendiri. famili. but yang paling mencuri ruang di hati skarang ni bout my adik. yang baru lepas spm aitu. she got great result. got few offers. but, let go 2 offers and just accept 1 offer. which is from uitm. itu ok. tp sayangnya dah abaikan 1ofer yang best. don want to mention here. uhhuhu.. she asked for my opinion. and i just gave her mine. base on da situation dat time. but unfortunately, it's not like what both of us fikirkan/sangkakan dat nite. uhuhu.. i'm so sorry my dear sis. part of it i feel very guilty. kalau lah kite sama2 usaha. namun tade guna nak dikenangkan lagi. mungkin mmg bukan rezeki kamu. not our rezeki. kalaulah kite sama2 berkeras hati teruskan jgk niat kita kan. kalaulah i send u to ur fren's house dat nite. but i'm afraid to drive dat far dat nite. uhuhu.. tak sepatutnya dikenangkan lagi. tapi memang satu kerugian besar. kecetekan pengetahuan kite, limitasi jangkauan pemikiran kite time tu. uhuhu. but this time, i pray and hope dat u'll get only da best for u n ur future. moga pilihan kamu ini adalah tepat dan yang terbaek. kami sentiasa doakan kejayaan kamu and our lil younger sis. little ke?? ahahaha.. really hope dat i have dat courage to hold ur hand and say to you "it's ok my dear sis. u can do it. just do ur best, and insyaallah you/might be we can fix it together as the time will heal all da things." really hope it will be that easy. hope u have a very bright future. and our lil sis too. kalau memang dah ditakdirkan rezeki kamu, insyaallah akan tetap ada dan jadi rezeki kamu juga. Allah Maha Mengetahui dan telah tentukan segalanya hanya yang terbaik. insyaallah.

** a lil bit lega lepas luahkan yang terbuku. insyaallah everything gonna be alright. amin. 

(moral of the story, sila berusaha sehabis baek dalam pape hal pon. then insyaallah u'll never regret. peringatan dan tauladan utk diri aku di masa depan. sila ingat ye wahai diri. ;b)

2 comments:

che'pi said...

believe in Takdir...

as i always said...

Allah yang tentukan segalanya...
Allah selalu bagi jalan yang paling baik bagi kita...
sabar menanti... tunggu cahayanya muncul.

Yang penting usaha dan doa kena seiring.....

kelipkelipchumel said...

emmm..baeklah.insyaallah..