08 October 2012

Omnia Amethyste

Assalamualaikum.

^_^ Happy hari Monday!! Happy working day to everyone!! hikhik. terasa ingin gelak kijam kepada orang-orang yang baru stat keje hari ni. padahal harus gelak pada diri sendiri dulu sebab aku setiap minggu pun start keje hari ahad. opkos sebab i'm kelantanese and i stay kat kelantan terchenta ini ken. ehehe. tapi ai start cuti awal oke. jumaat suda bole lepak-lepak kat umah. hikhik. lagi nak belagak. orang yang bisnes sendiri lagi hebat bole cuti sukati pon xkecoh macam aku ek. ahaha. yang lagi best orang yang xkeje langsung macam surirumah contohnya. sukati jep nak wat apa pun. waaaaahhhhh.. heaven jep bunyik. oke. gelak diri sendiri aje la. uhuhuhu.. actually lots of work load. tetiba jadi blur tak tau nak wat keje manakah dulu. hoh. tahap kompius melanda. so...... berlarian sket dari keserabutan itu (tahap nak pegi makan pon xsempat + xmengizinkan), aku gugel cari tentang kesukaan aku. ahaha.. kasi terapi dulu jap.

my pebret pepium so far. bvalgari omnia amethyste. baunya lembut. aku tak sakit idung. tak pening kepala. yang paling best lagi, ia kaler pepel. super like. weeeeeeee.. pebret kaler ai kan.

ini temanya la lebih kurang. digayakan oleh model itu. cool. bunga orkid upenya benda alah ni. pepel juga. sukeeeeee...
ini latest packaging pepium ni la kot. i'm not sure. yang coral + crystalline pon ado. jenguk kat web bvalgari tu ada benda alah ni. simple kan. designnya ni more kepada mudah nak masukkan dalam beg. tapi aku lebih suka tengok design asal itu. :) yang ni pon hebat. simple + mudah.

Nape aku suke pepium ni?

1. baunya bole diterima hidung aku. lembut jep. xbau keras, which is bole buat aku fenin kalau bau keras/kuat sangat.

2. design botolnya cantik + menarik. ai like. ^_^

3. ia kaler pepel oke. i mean botolnya itu. super suke.

4. tade lagi dah. sebab utamanya yang 1st tu je pon sebenarnya. ehehe.. yang lain-lain tu bonus + sampingan jep. which is best and i super like.

Sebelum ni ada jugak beli beberapa wangian lain. kenot diterima hidung. sudahnya bagi jep kat adik aku. waaahh. sungguh bertuah beliau. berserta lotion siap. dah xleh bau kan. time beli tu macam oke jep baunya. tapi bila dah pakai, kenot pulak rasanya. second, famili bvalgari ni jugak. jade green. baunya lebih fresh. pun xkeras sangat baunya. paham kan maksud keras tu. bukan macam kayu/batu/besi bole wat pukul2, hentak2 tu tau. sambung balik. perasaan pakai yang jade green itu adalah semacam lebih dekat dengan alam semulajadi. tetiba jep teringin nak joging ke yoga ke kan. ahaha. itu suda imaginasi. kah kah kah. dah kaler pon hejau ken.

jade green
omnia crystalline. wujudnya selepas jade green + amethyste. lopa pulak exactly baunya. sebab yang aku penah + masih pakai pun da green + pepel one jep. ehehe. kalau reganya 10 hengget je satu kompem aku borong jep sume. ahaha. time test bau tu oke jep. nice.
omel jep munge model tu pakai. kalau beli ni dapat bunga tu skali dop? lagi mau tanya. ahaha.
omnia coral. ini the latest one la kiranya. baunya pon oke. juga lupa exactly baunya. ehehe. tapi best jugak la. i got one too. lopa. tadi gitau ada green jade + amethyste je kan. ahaha. sebab asik lah dok jep diam2 dalam laci kan. tak jugak pakai. sok nak pakai la. ahaha.
munge raya..

Yang lain-lainnya ni baunya pon oke. not bad. suke jugak. tapi kalau suh pilih antara sume-sume yang ada ni, keutamaan totap da pepel one. ahahahaha.. okeh la. done. dah lega jugak seket keserabutan aku. jakgi continue balik segala keje yang menunggu tu ha. bye.

***sume imej itu dari website bvalgari jua hasil gugelan***

 

3 comments:

che'pi said...

wah... comey design butulnya... warna.. herm no komen... hakhakhak....
tapi tak pernah pun cium bau dia... herm..... :p

Ammelia Yusoff said...

hehe..beli la lagi. pastu pass sini. okeh?

kelipkelipchumel said...

che'pi:em.suke design butul itu. :) baunya, sila pegi try test kat kbmall.ahahaha..kaler itu mmg bonus=harus la kan.

Ammelia cuk:wahahahaha..ai kasi guna wiwit cek kamu itu okeh.untuk diriku sekali.mau brapa botol?lalalalallaa