04 October 2012

Menu Makanan Sihat

Assalamualaikum.

^_^ Hepi Thursday everyone. ehehe.. ceria jep kalau dah hari khamis tu ek. itu haruslah kan. tadi time dok godek-godek tengok folder gambar, nampak la gambar ini. sila tengok yang kat bawah ni ye.

yogurt enak

Tadaaaaaa.. caption maunya yogurt enak la ek. bole la. ni al kisahnya pada ketika kejadian, aku tengah berkobar kobar nak amalkan menu sihat. siap beli yogurt low fat yang kosong tu. pastu kononnya nak beli fruits tanpa gagal (nak makan jep asik gagal. beli, letak dalam peti ais diam2. ahaha). kebetulan time beli yogurt tu my mom beli buah anggur kan. so dah save kat situ. ahaha. ngelat. pow jep anggur mama. pastu siap beli low fat milk cap dutch lady, quaker oats, susu anlene bagai. hikhik. semangat bebenau tang soping tu ek. maka terhasillah seperti di atas itu. itu adalah cobaan pertama aku. grapes low fat yogurt with sweety honey. waaaaahhh.. gitu. hikhik. letak buah anggur tu banyak2. pastu kekdahnya tu je la 1st and last time aku wat gitu. pastu yogurt kat dlm peti ais tu adik aku yang tolong abiskan. tapi kalau yang yogurt siap ada buah strawberry kat dalam tu laju pulak aku makan. yang ni rasa dia macam tak brapa nak bole diterima tekak sangat. tapi paksa jugak abiskan. sebab nak diet punya pasal kan. tapi sekali tu je la. ahaha.

Dalam dok godek gambar ni, jenguk ke blog Hanis Zalikha pengacara Mad Markets yang melets itu. dia dok cite tentang ini.

kfc zinger double down

Waaaaahhhh.. waaaahhh lagi. bestnyaaaaaaa... tetiba menu diet dah ke laut ek. errrrr.. tapi.. beger ni sangat menggoda. saya tak bersalah. and now, waiting for my opismate yang tolong gi belikan beger ni. sebabnya malas nak kua di kala panash2 nih ha. ehehe. yummeh. waiting patiently. lalalallalalalalaa... (perut benyanyi riang tanpa rasa bersalah kepada niat mau kawal makan iaitu menu diet). ^_^


2 comments:

che'pi said...

hikhikhik..... hikhikhik.. selamat menjamu selera... :)

kelipkelipchumel said...

iyeeee...tenkiu..sudah selamat..dah tahap garfield si kucing xbrapa nak rajin dah nih.mata pon dah ala2..ehehe..