14 August 2012

Soping di bulan Ramadhan

Assalamualaikum..

Ramadhan sudah makin hampir meninggalkan kite semua. gumbira ada. sebab dah makin hampir nak raya. sedih pun ada sebab terasa cepat sangat bulan mulia ni berlalu. mungkinkah akan bersua lagi di tahun hadapan? insyaallah.. tak penah jemu aku menunggu bulan yang mulia ini. kerana bulan Ramadhan ni adalah super duper best. very extra best lah kalo nak dibandingkan dengan soping. :) kelebihannya mmg xnampak. tapi ketenangannya boleh dirasai. tapi ai memang tetap jua gi soping lah. ekeke.. takde gi mana jugak pon. ke kl sahaja. macam biasa akan stay di kajang. kat umah akak. jadi bole luang masa bersama anak sdara ai yg makin bijak pandai itu. windu dia oledi. bila sebut tang ini, pantas xsabar tunggu kedatangan syawal. sebab nanti dorang akan kelik kampung. adik aku jua. besh. bekumpul kat umah. pegi sana time bebulan pose ni pun sebab dah beli tiket awal-awal. tiket murah la kan. berbaloi-baloi. pegi sana hari sabtu lalu. ahad petang dah balik. sebab tamo nanti byk telepas terawih. as i wish ai pegi soping tudung fareeda & a few things kat ikea. sebab kali ni pegi dalam bulan pose, tak dapat la merasa meatball yang lazat itu. hukhuk.. tapi ai kasi beli paket segera untuk bikin sendiri sos meatball itu nanti. then beli kek kegemaran jua untuk mengubat frust tak dapat makan meatball kat sana. ehehehe. pilihan aku jugak tanak buka pose kat sana. fadan muka ai. alih2 bebuka kat pija hut saje la. ekeke.. yang penting bole sampai umah akak aku lebih awal. hikhik.. kalo lepak area ikea tu lebih lama, kompem la lewat sampai umah akak kan. cian plk dak tecit tu duk nunggu aku sampai. takut nanti dia dah tido plk. dipendekkan cite, i got all da things i want/wish to have time pegi kali ni. herannya tade mood plk nk soping baju, beg & kasut time pegi sana aitu. ish ish.. kompius ai. just snap a few gambo aje. tu pun time kat dlm flight menuju ke kl dari kb. segala bebarang yang di beli non ado amik gambar. tgklah kalu agak2 rajin nanti. ehehe..

pemandangan pagi dari atas. ni 1st time nek flight pagi. best.
ni pada aras ketinggian yang lebih tinggi. masyaallah.. indahnya ciptaanMu Tuhan.
di sebalik jendela. :) duk tepi kan. harus lah.
dan lagi. pada aras ketinggian yang berbeza
gini lah kekdahnya beratur nak masuk soping kat butik fareeda tu ha. hamboi-hanboi. dorang bagi masa 10 minit untuk setiap kumpulan 20orang sekali masuk kat dalam tu. perghhh!!
tadi dari pandangan depan aku. yang ni plk dari pandangan belakang aku. hui hui..
dari time dak tecit qistina sama2 beratur kat sini, sampai lah time kasi anto dia kat kereta bersama papanya. cian kat dia nk kena beratur lama-lama.
my cutie bam bam. saaaayyyangg dia. "anty.. meh.." (tarik tangan suh ikut dia). so sweet.. ni sebelum bergegas ke stesen komuter kajang. kalau dulu kemain lagi dia takut nak naik segala benda alah ni. skarang ni dah cool habes.

Al kisahnya very lah da rushing nak ke epot. sebabnya telebih masa terluang kat fareeda itu.. phewww.. seb baek Tuhan permudahkan perjalananku. syukur ya Allah..

2 comments:

che'pi said...

Alhamdulillah... semua benda yg anda mau itu dapek ajew semua yer... huh.. tang nafsu soping yg kureng tu .. harus syukur ... kalau idak.. agak nightmare.... hehehahhaha

kelipkelipchumel said...

yeup.syukur alhamdulillah dipermudahan segalanya.walau awal2 plan tu semacam down jgk kejap.ahaha..napsu soping kureng ek?dlm duk kureng tu bole tahan byk jgk la habes.rasanya xkureng jgk kot.just napsu beli baju & lain-lain yang biasa beli time gi sana je yg kurengnya.ahaha..