26 August 2012

Muslimah dinner outfit

Assalamualaikum.

Masih lagi dalam bulan Syawal. alhamdulillah. tapi kesunyian mula terasa kembali. especially kat umah. rasanya kat umah orang lain jugak. sebabnya kebanyakannya ahli keluarga dah mula kembali ke kota atau ke tempat lubuk mencari rezeki bersuap suap nasi. haruslah bersuap suap banyak kali suap kan. sesuap nasi jep opkos la tak kenyang kan. ahahaha.. maapkan kesengalan ini. awal pagi tadi famili tecit kakak + adik aku dah bertolak kembali ke wilayah Selangor itu. dalam lebih kurang jam 4 pagi tadi. skarang ni dorang dah sampai ke destinasi la. tata Qistina. miss her already. sebab dia dah pandai cakap. lalu bole tahan cakap banyak dan owes la nak ikut aku ke mana pon kalo nampak aku nak kua. pantang pakai kurang slekeh sket ek (sebab kat umah owes la slekeh mekeh. ^_^). laju jep kua dari mulut dia 'nak alan. nak alan'. maksudnya adalah nak jalan/kua jenjalan. pastu laju je cari tangan nak tarik ke pintu. pastu xmenyempat nak suh dukung takot dia kena tinggal. noty betul dak ticik tu. then tinggal la Afrina jep yang setia nak lepak umah tok ma + tok pa. budak tu tamo pegi umah tok mi + tok abah. sebab tade orang nak layan dia kot. and tido owes la nak bekepit ngan aunty jep (kalau sepupu dia Alia tade kat umah. geng kamceng la tu. gaduh2 harus ada jugak walau kamceng.). gonna miss all da kecoh2 bila semua ada kat umah. tunggu la time raya aidiladha plk. :( tapiiiii.. saya maseh lagi windu nak makan segala juadah raya.. bole tak gitu? ahahah.. especially lemang + rendang + nasi impit + kuah kacang. pebret all da time.

Oke. tinggalkan dulu segala cerita hari raya ke tepi. now fokus kepada makan malam muslimah yang aku kena hadiri pada Sabtu yang makin hampir ni. bape hari jep lagi. tapi baju yang nak pakai pegi sana tu belum ada lagi. adeh. temanya ala2 muslimah anggun gitu. ai pun suda fenin tahap malas mau pikir lagi dah.. jom nulun ai. yang mana satu kah oke ek? syaratnya mestilah kalau aku beli nanti ia thedak dibazirkan begitu saje. maksud lainnya maseh akan tetap dipakai selepas malam kejadian itu.

yang inikah? cantik. kena dgn tema. tapi adakah akan maseh dipakai selepas makan malam itu ek. ??

yang ini. kategori dress. tapi masih lagi kelihatan sopan juga kan. tapi warnanya plain gini je la. jersey material.

Hah. itu lah bendanya. bezanya, yang kat atas tu kena cari kat kedai2 yang ada kat Kota Bharu ni la. online pun ada. tapi mahal sket. yang kedua tu, online kat thepoplook. reganya ok la. kat atas tu cantik. tapi kainnya, kemungkinan pemakaiannya.. yang kedua tu simple amat. tapi.. bole la kan. cemana ek? lallalalala..


3 comments:

che'pi said...

i choose ... herm.. yg bawah. yg kat atas mcm .. makcik2 jerp.. kalau tgk baju itself la.. klu da kat badan wallahuallam... tepuk de dada tanya your selera ... nanti kuar la jwpn... mesti kuar rendang punya... hahahhaha

LS-EVERLYNN said...

dinner muslimah ke?pakai abaya kan tema nye..lina pun g :)

kelipkelipchumel said...

che'pi: benar katamu itu.mmg kt hati kua rendang jep.ehehe

Lina: yeup dear.diner muslimah.bole pakai abaya/jubah/pape je pakaian sopan.tapi kena kaler itam.u must b gojes as usual dat nite.xsbr nk tgk ni. :) jmpa mlm tu nt ek.