23 August 2012

Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum.

Hye uolls.. ehehe.. gediks plk pepagi di kala 1st entri raya ni ek. kepada sesape yang baca blog ni diucapkan selamat hari raya aidilfitri.. maafkan saya zahir & batin andai ada sebarang salah silap. terkongsi segala kisah yang meraban. terlepas cite yang hentah pape, termengata sesape yang time sy teremo. pendek kata sume2 la. sumenya 'ter' ek. kunun macam bagus bebenau la kan.. hikhik.. nop la. sy dengan rendah diri akui yang sy ni hanyalah insan biasa. owes la buat kesilapan. maapkan la ye.

Hari ni 1st day aku keje time musim raya ni. dah pun raya ke-5 ek. sungguh pantas. nak datang keje pagi tadi pon anak sdara siap tunjuk kete "nak kete. nak kete". wah. mintak kete terus. hebat kamu qis. anak sdara yang nama qistina tu. dia gemar ngekor aku ke mana pun. sbb dia sgt suke jenjalan. so sweet.. mmg anak sdara aunty la kan. hikhik. raya kali ni biasa2 je. menu kat umah pon simple je. em. ntah le. tapi raya kali ni memang terasa agak gituuuu je.. cemana nak cakap ek.. semacam hambar ke ek? emmmm.. sikit lebih kurang kot. feeling meriah tu bila layan karenah anak2 sdara. ehehe.. kanak2 memang menceriakan suasana kan. walaupun kecik, hebat dorang nih. pengisian raya macam biasa, bermaafan, makan2, jenjalan umah sdara mara, ziarah kubur. ahaaaa.. atau mgkn sbb ai kenot gi solat hari raya kot lalu feeling itu sedikit ke laut.. mungkin. bak kata a fren of mine, abc time. :)

Segala beskut sume adalah hasil belian. hikhik. yang buat pon just cornflakes madu. tu pun pada malam raya. dan suda pon habis sebab mmg pebret satu famili. yang paling byk mkn opkos la adik aku yang beria suh buat, milia. hebat. adakah maksudnya hasil buatan aku itu rasanya sunggoh enak? ahahahhaa.. ferasan lebeyh. sesi mencari kasut/siper raya adik aku aitu pun last minute gak. malam sehari sebelum raya baru gi mencari. alhamdulillah. seb baek ada je yang dia bekanan dan sesuai. and opkos la si kenit tu nak ikot kan. asalnya tanak bawak, tapi cian lak kat dia kan. lalu bawa la. otw blk dia dh lentok tido. so sweet.. alaaaaaa... bajet nak letak gambar yang time malam gi soping kasut raya adik aku tu. skali takleh nak transfer lak dari tepon. tak tau la apakah poblem. haish.. gambar dak qistina tu je pun duk men segala mainan kanak2 yg bergerak gerak yang owes ada kt tempat beli belah tu. disebabkan tade, maka, tade la gambar entri kali ni. jadi, layankan je la merapuan tuan tanah di hari raya ni. ahahaha.. tata.


2 comments:

che'pi said...

HERM... ade satu lagi kemungkinan... kemungkinannya berbunyi.. welcome to adult world.. dewasa kan cam x meriah ngat .. tapi lebih kpd kesayuan gitu... a che che cheh... hehehehe

kelipkelipchumel said...

ahaha..mungkingkah begitu??tak kot..lalalalaa..