18 March 2012

Cuti Sekolah

Assalamualaikum..

^_^ cuti sekolah baru je berlalu. dan yang paling best, akak aku balik bercuti kat sini sepanjang cuti sekolah kali ni. YEAYYYYY!! super duper best sebab ada budak kecik Qistina. dia kiut. dia kletah. dia comel. geram dia lah. sepanjang cuti sekolah ni jugak anak sulung (alia) abang aku stay kat umah. 1st time nih. sebelum ni takdenya dia nak stay kat umah lama2 tanpa parents dia sama. ehehe. mungkin sebab akak aku balik jua ada anak sdara si kenit tu. oke la tu kan. dorang bole kawan2. rumah kompem kecoh bila ada si kenit tu. sukeeee.. bangun pagi je cari dia. sebab dia paling kecik kan. nak gi keje je kompem dia pon kecoh ikut sana sini nak mekap la, pastu suh dukung la. nak ikut gi keje daling? tak bole la. dia ingat aku nak gi jalan2 kot sebab dah pakai lawa2 ek. lawa ke?? ahaha.. proper than time kat umah la kan. ahaha.. pastu balik je keje tengok dia dok lepak2 ngan adik aku bersama kawan dia/jiran . somelll.. best bila ada dak kecik tu kat umah. memang penghibur betullah. pastu aku pun siap cuti 2hari jadi driver ahkak aku. hokeh. memang fenat. tapi sebab ada Qis, akak aku pun jarang balik kan. oke. on kan aje. :)

Tapi malam tadi dah hantar akak aku ngan anak sdaraku itu balik naek bas. seb baek leh dapat less utk rega tiket tu. so amik dua seat. slesa la sket akak aku ngan anak kecik dia kat dalam bas tu kan. lama tu kt dalam bas. aku pon surender. tu belom tambah ngan tahap sejuk gilsss lagi tu. ehehe. serender la kunun. dari zaman blaja dulu pun nek bas ekspress tu jugak aku ke hulu hilir. ehehe.. yela. tiket kapal trobang lagi murah dari bas pon kan skarang. haruslah pilih yang lagi murah jua lagi jimat jua lagi pantas dan cepat. ehehe. sume pon nak mudah kan. alhamdulillah akak aku bersama Qis pun dah selamat sampai rumah kat kajang. Qis pun baek je kat dalam bas. tido je. just bila time bas benti je la dia bangun jap. then sambung tido balik sampai kajang. kata mamanya tadi lah. sepanjang dorang balik aku tak hamek gambar pon. malas nak pegang kamera. ehehe. amik sket sangat. petang sebelum dorang balik. petang semalam. gonna miss both of you. tapi takpe. awal bulan april nanti jumpa lagi. aku akan trobang ke sana bersama adik aku pulak. milia. ehehe.. actually dah mula rindu dak kecik tu. itu pasal bikin entri ni. uhuhuhu..

gambar Qis diklasikkan aku. ehehe. tembam bam..

walaupun gambar ni blur, nak jugak letak. nampak gigi besau Qis. ehehe. saye dah pandai sebut angry bird "bi bok". :) so sweett.. pebret word time kekusutan melanda adalah "manno.. mano..". sweet lagi. time kecik ni semuanya sweet kan.

cumelsssss.. deyammm... itu potongan rambut baru. tokma jadi hair stylist Qis. :)


4 comments:

che'pi said...

best nyer de budak tecik .....

kelipkelipchumel said...

em..memang best.tapi dak tecit dah balik umah dia.uhuhu

Nads Couture said...

blog sgt best untuk dibaca..nice blog..so i follow u :)

kelipkelipchumel said...

tenkiu Nads Couture.. :)