21 April 2011

Memang sentap!!

Assalamualaikum..

Tengok tajuk pon memang dah sentap pun kan. mesti ada yang tertanya tanya ngapekah?? waahhh.. kunun ek (mcm lah org len heran sgt ngan sentap aku kn.akaka). okeh. bole timbulnya entri ini adalah kerana entri ini yang aku baca dari blog Hidd. serius. mmg sentap. dia sentap tang org kata dia kurus. aku lak sentap tang bila ada mulut2 yang rajin asik ulang cakap tang 'kesemangatan' aku. fine. memang badan aku agak berisi sket berbanding sebelum ni. bukannya aku mintak2 dan nak sgt2 badan aku bertambah tambah berat badan, ada bahagian lemak degil sana sini. kekadang badan manusia ni pn ada gak taim pasang surutnya. bukan air laut, angin (mood) je yang ada pasang surut tawu. itu adalah normal.  sbb aku ni makhluk yang bernyawa. bersetuju dengan kata2 hidd, "Aku akan jadi lebih sentap kalau orang lelaki yang dok mengomen. Kalau sekali dua cakap, oklah. Terima lah. Kalau tiap kali jumpa cakap benda yang sama? Tak bernanah telinga aku ni dengar? Rasa nak carutkan je.".

Bajet kalo berat badan aku dah naik, dah bertambah-tambah ni aku hepi sgt2 atau mmg sengaja nk macam tu? aku lebih dr risau, lebih dari skali sehari kot tgk badan aku sendiri kat cermin tiap2 ari. xperlu la kot ko nak mention setiap kali tengok atau nampak aku.  badan aku, pandai la aku jaga dan ikhtiarkan sendiri. tak perlu kot ko dok tengok bentuk badan aku ke hapa, dok  gitau aku banyak2 kali. berat aku bertambah, ko igt aku xusaha atau ikhtiar untuk kurangkan balik? bukannya mudah macam ko dok tgk, dok kata kat aku tawu. aku ada lemak lebih ke, ada bonjol sana sini pun, kat badan aku je pon kan. ada aku susahkan ko ke? ada aku mintak duit ko g beli baju2 aku sume? huh!! memang emo. siyes geram+hangin satu badan kan. orang-orang yang alamai macam apa yg aku atau hidd alami ni kompem paham. untuk orang-orang yang tergolong dalam golongan yang ringan sangat2 mulut dok mengomen, atau orang2 yang mkn cili tu, (you know who la kan) mind your own business la wei. badan ko dah cukop hebat ke??? kalo hebat sgt pon ada aku kesah??

Dah lama kot terpendam mau bikin entri ini. namon hari ni baru tergerak nak jugak-jugak taip dan masukkan kt blog ni ha (tu pn lepas baca blog hidd. semacam membakar semangat aku nk bikin entri ni. ahaha...). ini adalah part of thing yang bikin aku paaaannnaaaaaaasssss hati. one more thing, orang lelaki yang suka sangat-sangat dok tengok perati setiap part bentuk badan orang pompuan. kalo tang taim pakai seksi2 tu tak bole nak cakap apa la. namon kalo dh taim pakai baju kurung, taim pakai baju yang dh longgar, sopan, xketat, xsingkat, xmenjolok mata pon totap gak gitu cara pandangnya, memang setan lah kan. hoi!! dah takde keje len ke nak buat. hoh! malas lah nak ulas lagi tang ni. kompem panjang, berlarutan dan sakit hati. yang kompemnya, saaaakiiiitttttt hati aku. titik.


4 comments:

che'pi said...

emo betul beliau.... heeheh
rilek la .... orang tu dia dengki tu. confirm confirm la die dengki

kelipkelipchumel said...

hooo..hoooliaaoo..kompem org tu dengki ek?ahaha..gamaknya dia pon mau bonjolan kiut mcm kita ek.tp dia pon ado gk. abeh tu cemano? anggap dia dengki lah.

dona::rose said...

halu kelipkelipchumel

memang ada orang yg selalu sebok nak komen. kadang2 rimas n buat geram. sabar jer, buat dunno :) Badan kita, kenapa perlu peduli komen, we don't live to satisfy everyone kan! Ada somebody kat my ofc selalu tells me to eat more cause I'm skinny. Dah slalu sgt dapat input tu lama2 kebal dah. oh ya, Bila pregnant lagi la, mcm2 komen dengar dr org. Tahan. tahan. :D

kelipkelipchumel said...

halu dona rose :)

sgt setuju dgn awk.bertahan..sestgh org tu mmg xreti nk duk diam kot ek.sukeeeee je duk cite tang perihal org len.kurus bnyi.gemuk pn bnyi.awk pregnant pn kena ek?teruknya..bertahan lagi ye..