26 April 2011

Aku kecewa!!

Assalamualaikum..

^_^ (dalam kuchiwa pun lagi mau senyum ka?? ehehe..)
memang kecewa tau.. sadish btol. ini tiada kaitan dengan sebarang kelukaan atau sebarang kisah duka lara yang parah pun. tapi tetap jugak2 kechewa la. sebabnya....sebabnya.... uwaaaaaaa.... sebab dari pagi lagi dok plan dalam kepala tengahari tadi mau balik berlepak santai kat umah seketika sesambil singgah beli nasi kerabu + ayam madu bakar + telur masin sebelum balik umah. punyalah bertahan tak makan berat pagi tadi. just beli pulut pagi jep. sebabnya plan dalam kepala itu la. tapi.. tapiiii... seperti yang di plankan itu, bejalan le ke tempat letak kereta bila sudah sampai taim yang di plan tu.. opkos la bukan dengan jarak yang dekat. bole tahan jauh jugak la. tapi seb baek la sepanjang laluan tu tak sukar (bawah teduhan. skang ni cuaca panas yang amat kat kota bharu tawu). sambil dok bejalan tu, dalam kepala ni dah berkira-kira nak beli dua bungkus. tamak ko. tapi bukan utk aku dua2 tau. satu utk aku, satu utk adik aku. bila dia blk dr sekolah nanti bole la makan trus. ada la jugak menu santapan dia. namun, sesampai aje aku kat tempat parking tu, dengan cahaya yang suram (sebab tempat parking tu kurang pencahayaan sket. parking bwh bangunan). deennnngggggggg!!!! belakang. memang sangat rapat. depan, kompem ada dari taim aku park keta pagi tadi. kiri, ada jua.. tang belah kanan je la harapan aku.. tengok lagi dekat.... arrrgggggghhhhhhhhhh!!!!! geramnyaaaaaaaa!!! dah la tambah tengah lapo. jua ada kete. kompem takleh kua langsung. uhuhuhu.. semacam nak longlai je rasa.. kete aku kow2 nyer kena blok. uhuhuhuhuhu..

Kesimpulannya, aku tak dapat la jugak balik umah seperti yang dirancangkan. hancus punahlah harapan aku. walau bejalan melintasi cafe harmoni, hati aku tak harmoni pun tawu. takde hati pun nak singgah beli pape kat situ. sebabnya, muncul harapan baru dalam kepala. perut dah lapar ni. tepon kak nani mau ngajak gi membeli belah nasi kat depan opis lah. yang pakcik+makcik menjual kt atas van kiut tu. namon, hampa lagiiiiii.. uwaaaaaa... dia baru je lepas abis makan. g beli ka tempat pakcik+makcik tu gk. hukhuk... apakahhhh???
oke. ai tak putus mengharap. perut dah lapar ni. bejalan gak la sorang2 gi beli nasi kerabu + ikan keli goreng. dah selamat makan pun. dah terisi kekosongan rasa kat perut ai.. ehehe.. seb baek best. namun sekarang ni, hanya rasa kedahagaan ajep la pulak. oke. akan ai mencari air untuk mengisi kekeringan tekak ni le plk jakg. ngeh ngeh ngeh... itu lah al-kisah sadish itu.. ini sume gegara tinggal aku sensorang je kat opis arini. geng makan pagi jua makan tengahari sume takdep. xavailable. dua orang g kursus. sorang g urusan famili (luar kawasan). tinggal lagi sorang je. tapiii, takkan le kami nak pi berdua aje kan. nanti tak pepasal mulut2 longkang bikin cerita panas lagi. opokos la sebab teman makan2 ai kat opis ni sumenya lelaki oke.. bukan ku pinta jadi gitu. tapi itu ajo la geng2 makan-makan ai. uhuhuhuhu.. kengkawan pompuan lain? aiiihhhh.. ikot musim gk la kalo dpat kuo mkn sama2 pun.. sukaaarrrrr.... oke. tamat.

2 comments:

che'pi said...

aiyo..... kesian.len kali lau xde org leh diajak makan makan.ajak i ajew. kita sama sama bujang.mesti no hal... hehehe

kelipkelipchumel said...

ahahaa..bules ajoooo..ajak sklai sume geng makan2 join.meriah nokk.auwww..