28 May 2013

Secret Agent Miss Oh

Assalamualaikum..

Sesambil layan feeling dengar lagu ... sejujurnya.. ku tak bisa. hidup tanpa ada kamu aku gila. seandainya, kamu bisa... ai is tak hafal lirik. ehehe. suka dengar lagu tu sejak tengok cite tajuk apa ntah. yang drama bersiri tu. tajuk lagunya pon aku tak tau. bahaha..

Ermmm.. baru lepas jenguk blog adik 'ke ai. hamboi hamboiiiii.. kemain lagi dia ek. lomantik abes begambonya ha. good sign of them. so, can assume that both of them very hepi together. ok la tu. sila la cepatkan majlisnya ya.. tapi kalo langkah bendul tu sendiri mau hengat oke. ;P

Me as usual suka melencong dari tajuk kan. ehehe. actually nak cite pasal cite korea yang aku tengok sebelum ni. sekarang ni dah tukar cite baru dah. tapi asiklah aku tertido time dok nonton cite baru tu. yang baru tayang dan yang tengah aku tonton lately tu la. tak search pulak cite tu yang tahun bila. tapi cite Secret Agent Miss Oh ni tahun 2010 punya. memula tengok cite ni aku macam 'alamak.. cite apakah ni??? macam cite jaman tak brapa nak baru jep..'. tapi bila dah lama-lama tengok. ermmm.. macam best jugak. sebab ada unsur komedi and a lil bit romantik. tapi memang santai jep la tengok. yang lagi bestnya, cite ni adalah hepi ending. ai is so like. tak gemo la cite sad ending. bole pengaruh emosi jadi tak best. hikk.. ober pulak ek.

Secret Agent Miss Oh atau juga dikenali sebagai My Country Calls
Cite ni ada 4 watak utama. paling utama opkos la watak Oh Hana, nama sebenar Lee Soo Kyung. anggota polis yang suka amik kesempatan kalo berkaitan ngan duit. noty ni. ngan along yang kasi pinjam duit tu pon dia kawan. pon kena pow ngan dia jugak kekadang. Oh Hana ni duk berdua ngan mak dia je. ayah dia dh meninggal kot. dalam cite ni la. ai is lopa exactly stori. bahaha.. 

Miss Oh Hana. dalam unipom kejenya. muka sebek jep ek. hik
Al kisahnya, dia ni ditinggalkan kekasihnya time dia lamar dat guy kat sebuah tempat makan. siap men piano nyanyi2 lagi dia. tapi dia nyanyi stok tak best punya la. sukati dia je. then mak dia ni mudah terpengaruh dengan segala hal. especially bab duit dan kecantikan. then one day mak dia ni pegi la satu tempat ngan kawan dia nak beli satu produk. tempat tu pulak kepunyaan sindiket dadah yang tengah jadi aim NIA. apakah nama penuh NIA tu ai tak tau. tak cari pulak. semacam skuad nakotik la kot. tak pon ala-ala CIA ke FBI ke.. ai is really tak tau. sebab kemalasan diri nak gugel ken. hik. pastu nak jadikan cite, time NIA tu dok siap sedia nak serbu, si Oh Hana ni pegi sana cari mak dia sebab mak dia akan gunakan duit simpanan dorang utk repair umah untuk beli produk kecantikan tu. miss oh ni pon gitau la sorang geng kumpulan sindiket tu yang polis tengah kepung tempat tu. walhal dia tak tau pape pon. pom pam pom pam... dia ditawarkan join NIA ni untuk setelkan kes berkaitan kumpulan sindeket dadah tu. sebab banyak sangat yang kebetulannya dia spoilkan rancangan pasukan NIA tu. jadi la secret agent. keje kat galeri si encem Han Do Hoon si perasan bagus + encem yang disyaki terlibat ngan sindiket dadah tu.

si encem Han Do Hoon. nama sebenar dia Ryu Jin. aummm..
antara scene Oh Hana ni bekerja ngan si encem perasan. ni time episod bape ntah. ai is lopa
Sepanjang si oh hana ni nyamar, si encem matang Go Jin Hyuk yang banyak kaber dia, jaga dia. amik tahu tang mak si oh hana ni. sebab dia janji nak jaga oh hana ngan mak dia sepanjang tempoh penyamaran tu.

si matang encem Go Jin Hyuk. nama sebenar, Kim Sang Kyung.

sweetnya oh hana ni
Dalam tempoh dok keje nyamar tu, si oh hana ni jatuh hati kat si encem matang ni. dorang saling falling moling. then akhirnya luahkan jugak. bahaha. dalam masa yang sama, bekas kekasih si matang encem ni yang lead penyiasatan tu. pon luahkan nape dia tinggalkan si matang encem ni selama 3 tahun. pulak dah. tapi hati suda thedak goyah. totap dia mau si oh hana neh ha. time sama jugak si encem prasan tu pon sukakan oh hana jugak. bahahaha.. so sweet. ai like.

bekas kekasih si matang encem. Choi Eunso or nama sebenarnya Horan.
bekerja kat galeri. dok dengar arahan.

part of the story. nyaris kantoi penyamaran. si perasan encem bagus pegi umah penyamaran oh hana. si matang encem tifu jadi sepupu si miss oh.
so sweettt.. encem + encem. nyomel bajet tak bersalah tengah-tengah.
Time gambar kat atas tu si encem bajet bagus ada syak sesuatu tang si manis ni. dia ingatkan ayah dia yang hantar oh hana siasat dia. ehehe. sengaja dia kasi mabukkan si oh hana ni di siang hari. seb baek si licik oh hana ni bijak jugak nyamar bajet mabuk. bahaha. kena tifuuuu.. pom pam pom pam. si bajet encem perasan insaf jugak hasil pengaruh positif dari oh hana yang owes berterus terang tang realiti hidup yang lebih positip. miss oh happily with si matang encem. nak tau da whole stori, kasi tengok sendiri ek. bahaha.

part of final episod cite ni.
tadaaaa... all of them.
time pelancaran cite ni la kot. suweeeettt.. tapi sila abaikan si cekci itu oke. ai dah kasi blurrkn sket da.
si encem bajet bagus senyem pelesu. hukk.. tapi tetap nyomell
aloloooo.. si noty wit si siyes. omey omey..
hah!! present to youuu.. Secret Agent Miss Oh. lalalalalala..
Pssstt.. actually ai is lopa watak penyamaran si oh hana ni. hikk.. moral of the story, jangan cepat melatah terus kasi bikin kesimpulan sendiri atau buat tanggapan sendiri tanpa siasat atau bertanya dulu cite sebenarnya. setiap yang jahat atau buruk thedak semestinya lahir dari dalam diri individu itu sendiri. there was possibility yang dia terpaksa, or ditipu or anything that lead them to da bad side of them or the story. pape pon, respect the elder. respect our parents. dengarlah dan ikutlah nasihat mereka. they only want the best for their child. lain orang, lain cara didikan, lain cara penyelesaian dan penerimaan. tapi tujuannya hanya satu, mahu yang terbaek untuk anaknya or insan yang disayangi. tamat.


2 comments:

che'pi said...

dia buat lg dah ... review citer korea panjang panjang ..... miss kelip2 ni korean amat... lalalalla

kelipkelipchumel said...

hikkk.. sebab cite ni best.. dan suka tgk kecomelan + kekacakan dorang. suwit.