22 May 2011

Kursus Pimpin 2 - Demong Beach Resort

Assalamualaikum..

Sunggoh lama rasanya tinggalkan ini blog. bukan maksud daku begitu. hukhuk.. ada aje ceritanya, namon ntah lah. hikhik.. mungkin tambah ngan kerajinan yang kurang kot. ngeeee... al kisahnya pada hari Sabtu yang lalu(dh 2kali sabtu jadinya ni. 14/5 ye), aku ke kursus pimpin 2 anjuran usm ni jgk. actually awal2 dapat surat tu macam xmo pegi. tapi macam kena pegi jgk la camana pn sebabnya yang sebelum tu pun sepatutnya kena pegi jgk, tapi aku xmo pegi. sebabnya diorang tepon sehari sebelum tarikh kursus. gilo ko apo. cenggano kaedahnya ha nak siap-siapkan bebarang sume kan. orang pompuan kan. tau2 aje la. haros la mau siap2 bebarang dgn senang hati. xmo la gopoh gapah. then dengan agak kemalasannya aku pon prepare la sdikit sebanyak untuk ke kursus tu. malam sebelom tido pilih baju-baju sume (baju kecik, baju beso, suar kecik, suar beso, tudung2 sume). pagi esoknya (hari nak bergerak geri ke tempat kursus) baru lipat2 santai masukkan sume barang2 dalam beg. ehehe.. gila malas kan. ahahahha...

Tunggu dalam hampir sejam kat depan dewan utama kat usm ni ha, baru le bas nk ke demong tu begerak geri. gila lama tunggu. dalam surat konon pukul 8 pagi suh bekompul sume. alih2 kul 9pagi baru gerak ko. tu pn sbb time tu baru pihak urusetia muncul. gila xtepati masa kan. kitorg ni siap xmakan pagi lagi. oke lah. lopakan tang itu. pejalanan dalam sejam kot rasanya ke Demong Beach Resort kat Besut Terengganu tu, kami pon sampai la. bole tahan ramai gk la peserta kursus sume. daftar, amik t-shirt + cap free, ada taklimat pertama untuk hari itu. oke. kami mendengar aje la. then acara minum2. ai laik. sbb dh lapar berkeriuk time tu. ahaha.. sbb xsempat nak bekpes kat umah. naseeebbb.. pas amik kunci bilik sume, begerak geri la ke bilik besama rumet. ekceli asalnya rumet ai org len, then dia mau tkr duk ngan kawan dia. lalu, ai pon sebilik la ngan kak Dini. alhamdulillah kami oke jua serasi bersama. waaaahhhh.. sesama kaya dgn idea beralasan jua bekap diri. akaka.. bilik oke. slesa. walau malam pertama kt situ aku mmg susah gila nak lena.. hukhuk.. siap tepon beliau, sambung tgk tv blk. alih2 tv tgk aku sampai dkt time subuh. ahaha..

Keseluruhannya oke. pengisian oke. org yg bg talk ada ok. ada yg 'hurmmm' (ai n my fren mmg sgt paham). byk aktiviti dalam kumpulan. oke aje. xde ye aktiviti yang asik wat aku mengiyekan dengan sopanya (tanda faham yg berirama = ngantok). melainkan time kuliah subuh + magrib.. uhuhu.. mcm nk dgr. tp mata pn macam nk totop gk. haiiihhh... tang makan2nya oke. ada pegi gotong royong kt madrasah apa ntah. penghuninya adalah warga emas. diorng bukan dok sana sbb xde umah, tp kebanyakannya sbb nk mudah beramal ibadat. sembahyang berjemaah, ngaji al-Quran, dengar ceramah agama.. tapi aku bikin tulun yg paling ringan je. sapu2 sampah.. hikhik.. oke la tu kn.

Setel sume, kul 11pagi pada hari ketiga kt sana, kami suda gerak geri blk usm. yeay!! namun sodihnya kena tunggu agak lama sensorang sebelum dpt blk umah. sbb time tu adalah tghari.. biasa la bila tepaksa menunggu dijempot kn. ai redho aje la. there are some pictures yg aku hamik time dok kat sana. gaya bermalasan je hamik. hikhik..

view hari2 aku mengadap time makan.. sejukkkkk mata ai

rerakan kursus yg lelain
rumet ai yang bertudung hijau itu. kak Dini.. dah last day sume baru aku hamik sume gegambo ni. hikhik

laluan dari ruangan makan2 nak ke bangunan bilik2 kami.. lalallalaaa..

satu-satunya gambar yang aku hamik sesambil tunggu ahli surau balik. muahaha.. kat lobi demong itu

ini suda kt depan dewan utama kt usm blk. kembali ke tampat asal bekompul sebelum ke demong

ahaha.. hasil dari aktiviti menunggu yg daku rasa sgt lama.. layan ajo la

 Itu ajo lah hasilan gegambo yang aku hamik sepanjang tarikh 14-16 Mei 2011 aitu.. ^_^


2 comments:

HASNAINI said...

dgr citer food kat situ bes.
xdop ke pics the food served there?
yg benar;
-rakan seangkatan-

kelipkelipchumel said...

itu benar. foodnya orait je. tapi ada gk la sesetgh yg biasa2 je. tp keseluruhannya ok la.
sunggoh alpa.. langsung xigt nk hamik gegambo sebarang food time kat sana.ouhh..