22 August 2013

Berdimsum di Tengahari

Assalamualaikum...

Masih lagi suasana hari raya.. yaaaa... itu harus sebulan. suasana raya kali ni adalah di opis pulak. sana sini setiap unit, setiap jabatan akan adakan majlis jamuan hari raya. ai is soooo sukaaaaa.. ehehe.. makaaaaannnn la kennnn.. arini dah last day keje untuk minggu ni ken. soooo.. arini je ada 3jemputan makan-makan. 1 kat opis. baru je lepas pegi jap tadi. alhamdulillah.. dah kenyang. ai is makan soto nasi impit, nasi dagang, fruit cocktail, buah manggis sbijik, beskut raya 2 ketul dan fruit salad.. senyum lebor ai. ahahah. tapiiii... ai tadok le makan sepinggan atau semangkuk penuh ye. cukop le merasa sikit-sikit setiap satu tu. :D selera macam hapa ntah. bahaha... pastu jumpa kawan sekolah dulu. elle da gojes. then amik gambo ngan dia dua ketul. aloloooo.. suwit sangat sempat begambar sambil pegang mangkuk kennn. ahaha... petang nanti pulak 1 jemputan lagi kat umah mertua bapak sedara. kenduri kesyukuran + arwah/tahlil. then malam beriang ria bersama geng sekolah ai dolu-dolu merangkap geng lepak dan makan-makan sekarang. gituuuu...

Okeh. as usual ai is owes la melencong dulu sebelum gerak geri ke topik utama kenn.. ahaha.. nak wat cemana. dah owes la asik gitu je jadinya ken.. hik hik.. selasa aitu aku pegi lunch kat renai ngan opismate. dah lama yang amat asik tangguh je nak gi makan kat sana. tujuannya adalahhhhhhhh...... dimsum. kat dynasty restoren. ngeh ngeh ngeh... jommmmzzz...

ini table setting haku nyer.. :) macam sekuntum bunga jep yang merah itu. homeiiii...

hamek kau.. sampai dua teko, dua orang makan. satu teko sorang. ish ishhhh... yang nampak besor tuu... bukan saiznya besar oke. just sebab lagi dekat ngan aku, maka gitu la nampaknya. saiznya adalah sama je oke. aku punya teh bunga kekwa. kawan ai, kak leen punya adalah teh jasmin. aku kurang suka yang jasmin itu, maka jadi la begitu kisahnya. sorang satu teko.

antara menunya... yang goreng-goreng.... dan kukus...

ini yang kukus-kukus sume... healthy sangat lunch we all dat day.. hik hik.. yolah sangat.. sampai sekak perut makan. bahaha... apakan daya pewut kami tak dapek nak tampung banyak-banyak. rugi je bawak kami ni gi makan kat hotel. hukkk...

pau & goreng-goreng nama apa ntah. dua-dua sedap. tapi yang goreng-goreng ni adalah pebret me + kak leen for dat day.. dap.

aku suka yang ni jugak. kat tengah tu macam lauk gitu dibaluti ala-ala megi. dap. yang ni je pon yang aku mintak topap. sebab kami tak mampu nak makan banyak-banyak walau bole makan semahunya sebanyak mana pon yang nak. haiiihhh la.

Syukur alhamdulillah. kenyang yang amat kami berdua berdimsum di tengahari itu. lalalalala.. siap benyanyi riang. melampau sangat kennn.. pastu pegi pasaraya billion kat sebelah. niatnya nak cari shawl yang rega RM10 je tapi cantek yang amat. sebab tengok kawan kitorang pakai time pegi sini. jumpa dia dulu jap sebelum makan. tapi hampa. pusing punya round, tak jugak jumpa. uhuhuhuhuhu... dah abis kot. ok la. tu je. eh.. tapi, sebelum tu, if nak merasa makan dimsum ni yang buffet punya, which mean that korang bole pilih sendiri dan amik sendiri nak makan apakah... silalah pegi hari jumaat ye. start dari jam 10 pagi until 1 petang ke 2 petang gitu. hari biasa 12 tengahari hingga 2 petang. isnin non ado. itu je pon info yang aku tau. actually dah lama pon ada disediakan dimsum ni kat tempat ni, kami je yang baru nak try. (aku pegi ni masuk kali kedua. 1st time dulu pegi ngan kazen aku. ada je entri aku pegi makan-makan tu kalo tak silap. kurang rajin pulak nak mencari. bahahha.. )

Ok. dah. tu je. tata. ;)


2 comments:

Che Elfie said...

wahhh.... hebat.. berapakah ongkos berdimsum disitu?

kelipkelipchumel said...

waahhh..tade la.biasa je.xmacam orang itu kenn..dah expert segala kedai makan dan menu segala.. :)
ini kami pegi guna voucher.so dapat la seb sket.