20 December 2011

Tutti Frutti

Assalamualaikum..

Hye everyone. ^_^ cheeewah. berhai bagai. ehehe.. disebabkan ala-ala feeling rajin mau bikin entri, lalu aku pon mencari cari la koleksi gambar dan stori yang belum ditempek kat sini lagi. muahaha.. dalam beberapa minggu lepas akak aku balik kampung. beberapa minggu ke?? macam dah lama jugak lah rasanya. dia ngan anak sdara aku yang chubby tu stay lama sket. sesambil nak bawa dak kecik tu jenjalan, dan memandangkan tutti frutti pon agak dekat ngan umah, lalu bawa lah dorang gi bertutti frutti. comel jek bunyi ek. ahaha.. asik men sudu jek dak kecik ni sepanjang kat sana. ntah brapa kali jatuh, brapa kali tukar sudu dah bagi kat dia. beberapa hari lagi dapat jumpa dak kecik ni lagi. yeay!! sila tunggu kedatangan aunty + che su oke. dah xtau nak stori apa. tempek gambo ajolah.

sedap plk nampak benda alah ni time2 ni. haihh.. haros la nak jugak letak marshmallow bunga2 tu ek. ahaha



Qis with her mom (my sis)

feeling habes ek. ahaha. sebab rega benda alah ni agak bole tahan mabeles, lalu kite kongsi2 ajolah ye.. bukan nak makan sampai kenyang pon. ye dak

sukeee je Qis dapat kua umah ek. aunty opkos ober jek begambo ye. muahaha.. jerawat ituuu.. aghhhh!!

em. tetiba mention tang jerawat ek. xtau la ngapekah jerawat ni asik kua jek kat muka aku. pastu skang ni siap ada sbijik jerawat ni lama gila kat muka aku. nak picit buang, macam tak boleh. siap jadik kaler itam lagi tu. ngapekah ek. ai takde kacau pon jerawat tu tapi tetiba bertukar kaler jadik macam tahi lalat lak. uhuhu.. apakah pesen tu ek?? adakah kerana pemakanan?? ada pape petuakah untuk mengelakkan jerawat ni terus tumbuh segar kat muka ek?? tulun!!! okeh. tinggalkan tang jerawat ni. sambung blk tengok gambar ek. ehehe..

kijamnya mama ni.. beria jek Qis kunun bole minum frozen yogurt tu eh

hah. ni memang sesi menyengalkan diri.. layankan ajo lah

ada jugak yang ikut jejak langkah

yang ni vanilla + red velvet (time pegi sana besama adik aku yang lagi sorang)


dapnya nampak red velvet ni ha. lagi best stori abang aku time dia gi sana. kata 1st time kan. sesambil nak pujuk anak dia untuk mengelakkan gi Tesco, ngajak le ke sini. amik satu cup setiap sorang. sume lima orang, jadi lima cup la kan. hamik kau. setel je bayar nak kua dari situ, siap bole cakap taknak dah gi situ. tapi slow je la kan. stok adik aku je yang dengar. konon nak jimat tapi habes lagi banyak plk. maunya tak kalau satu cup dekat 10hengget. yang dia sendiri pnya RM15++. untuk eskrem je. hikhik.. idak ngape, kalau xtry, xtau kan. slamat menikmati eskrem yogurt yang nyaman itu aje la ek. tamat.



4 comments:

che'pi said...

tuuuuuttttiiiiieee fruuuuuiiitttttiiiieeee..... nyammm nyammmmm

kelipkelipchumel said...

yummeh!rega pun yummeh jgk.yang penting,yummeh enjoy it.ngeeeee...

che'pi said...

rasa sesedap harga namanya.... heheh xpe... bab mkn.. duit letak tepi.janji best.. baru hidup penuh makna... chee cheh chheh wahh

kelipkelipchumel said...

ewahhhh...ewahhh..cakpong...cakpong..agaga..asalkan rasanya dirasakan berbaloi dengan apa yang dibelanjakan, then ok la. :)