13 September 2009

knape saya suke bulan puasa..

ahaaa..tinggal lagi 6 hari sebelum kite sume umat Islam sambut hari raya Aidilfitri..Ramadhan semakin meninggalkan kite rakan2..uhuhu..
walau bagaimanapon..bukan tang raya yang daku ingin kongsikan..ini adalah cerita tang makan2 di bulan pose.ehehe..well...ni antaranya la..
yang kat bwh ni time aku gi bebuka kat Keng Som,Kota Bharu besama kak Lin jua Cza.tang makanannya... emm... bole la..actually rakan daku jua merangkap bos yg rekemen tmpt ni.pn'cza.ehehe..salah satu pebret place beliau utk gi mkn2..makanannya bole tahan.harga standard la.berpatutan la.3 orang makan, baru RM47 oke..lauk yang kami amik..butter prawn.tomyam puteh.cashew nut squid.jua kailan ikan masin.kami masing2 amik air bandung.limau ais.laici.kalo xsilap la.ingat2 lupa dh ni..actually last week kalo xsilap kami gi makan kat cni..jom..nikmati antara menu yg kami order..yang pentingnya..sesudah mkn..kami sume g bejimba cuci mata tgk kasut lak kt Parkson, Kota Bharu Trade Centre.ahaha..
butter prawn.yummy!!me n kak Lin pebret.
tomyam puteh..ada cendawan ye..ayamnya pon senang dimakan.ehehe
Lokasi seterusnya adalah Chicken Rice Shop, KB Mall, Kota Bharu. pastinya di hari yang lain ye rakan2..thedaknya mampu dimakan pada hari yang sama. kali ni daku pigi besama Farah(my bff) jua kazennya, Uteh a.k.a. Mek Teh..ehehe..menu kt cni..mcm biasa la.kami xamik yg sempena Ramadhan nyer tu..kelihatan ganjil je bagi kami.ekeke..ni adalah antara menu atau juadah yang mengenyangkan pewot kami2 ini..
yeay!!mari bebuka..memula kami minum dulu..tapi berkarbonat ye.uhuhu
pai tee.sayurnya.jua kerabu mangga.
ayamnya.panggang jua madu.kalo idop silap daku la.nama skemanya xhengat soda.ehehe
sesudah makan2..kami round2 kosong beli buku2 yang berkenaan, magazine, jua sketch book daku yg chumel.ehehe..thanks to farah tunjukkn sketch book yg kiut itu.ehehe..then gi amik tiket cik farah..seterusnya kami berlepakan di umah Uteh..makan2 colek buah limau jua kopok sesambil nunggu cik faghah setelkn keje membakar cd.(burn cd)..hui..sgt kenyang.tak ketinggalan beskut raya yang telah ditapis kesempurnaanya..ehehe...yang pecah2 time proses pisahkan mereka dari dulang pembakar kata ming Uteh.ehehe..tenkiu ming..kami sangat kekenyangan pulang ke rumah..ehehe..

4 comments:

yutat said...

nyam2...terliur aku di bulan pose ni

kelipkelipchumel said...

yutat: ehehe...maap la..aku idop berniat nyerong2 pon tau..ehehe

yutat said...

kelaporan dipagi2 hari hehehe ;p

KelipKelipChumel said...

yutat : maap la weh..kite serupa.xdpt elak dr letak gmbr2 mknn di bln pose ni.ehehe