19 November 2015

Sushi Bonanza


Assalamualaikum..

Uolls, makan apakah tengahari tadi? iolls pegi makan nih ha. Sushi bonanza. kat Sushi King. kalau kat Kota Bharu ni kat KB Mall sajolah hado. alhamdulillah, dapat jugak pegi kali ni. makan dengan gumbiranya iolls. bahaha.. and it's last day for sushi bonanza kat Kelantan, Kedah, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Terengganu dan Sarawak. seperti yang tertera kat poster kat atas tu la kan. ehehe.. dap!! sebab iolls suka. yang idop gemau harus berkemungkinan kembang tekak ek. sabau sajo la kan. yang bestnya bila time ni, semua sushi yang normal pricenya RM4 - RM6 hanya pada harga RM3.00 + RM0.18 (gst) = RM3.18 sajo. untuk satu plate. ha.. sedap ke sedap??? haruslah sedap dapp dap!!

Omo omo... haa.. kalau tanya namanya mimang haku tak hapal. tapi kalau antara yang pebret aku kat sini, yang ada salmon keorenan paling kanan plate pink tu ha. yang petak2 ada salmon kiub kiut kat atas bersama mayonis kat atas tu pon dap jugak. yang lelain tu lakonan untuk penggambaran sajo. bahaha..

Ini pon sedap. bagi selera tekak iolls la kan. ni kalau tak silap kulit salmon yang di goreng garing. salah satu kegemaran exopismate aku yang tengah berpantang sekarang ni. kitorang tolong makan unthok Sheila oke. ngeee...

Nah. lagi sekalik. ini versi flatlay. lalalallalalaa..

Segala gambo adalah hasil ihsan cik Faghah santek berbaju kebaya hitam hari ni menggunakan henpon ipon beliau. tenkiu miu cik faghah. we lab yu so stronglah. ehehe. tapi yang agak pelik atau anehnya, salah sorang pekerja sushi king yang lelaki sorang tu kemain ramah dia hari ni. senyem, sengeh, cakap banyak pulak dia. kalau kebiasaannya ropa tadek perasaan je. nak ketat tak ketat je ekspresi mukanya. baguss!! ada improvement. kihkih.. extra super sweet pulak jadinya dia. pebret bahan menchochi mata adek haku mamat tu each time weolls pegi mensushi neh ha. bahahaha..

Dannnnn... ada sorang chinese guy yang kemain kitorang perati time dia kat cashier. kemas, slim fit, sweet ada la jugak. yay sangat. tapi dia pegi makan sorang-sorang je. nyaris-nyaris kitorang nak tompang dia bayarkan. motippp??? kahkahkah..

Super lah meriah kat situ time kitorang pegi makan tadi. biasanya time sushi bonanza sebelum ni tadok la pulak semeghiah, seramai tu. semacam tegezut jugak la weolls. dah makin ramai ropanya penggemar sushi kat KB ni ye. and thanks to adek manes yang super ceria hari ni. kitorang bagi 5 bintang. sebab rajin layan karenah weolls arini. tapiiiii... kitorang berpendapat, kemungkinan dia baru clash dengan gepren dia. itu pasal dia jadi super ceria. bole tak siap pikir gitu. sesuatu sangat kitorang kan. kah kah..

And iolls jumpa bekas tokey time jaman memuda remaja super kental kulit iolls ritu kat sana. dia masih sama. cantik. ramah. sempoi and simple. produk dia harus dia gayakan sama. bling-bling kristalnya. most of jangoks person wear her barang dagangan yang diimport dari Korea tu ha. dah. tu je lah. lelain, kitorang melantak diselangi karangan kartun sempoi weolls macam biasa. ok bai. nak sambung wat list preparation for next vacation sesambil berteam building esok hari. tata titi tutu..

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

acu yuhan said...

hi, perkongsian menarik.. done follow, follow me back :)