22 July 2013

Teatree Relaxing Mask

Assalamualaikum..

Hari ni sudah masuk hari ke 13 kite semua berpuasa. syukur alhamdulillah. tetaip hari pon cukup makan minum pakai sume. walau tetiap minggu pun adik aku tepon mintak masukkan wiwit ke akaun dia. syukur alhamdulillah. masih tetap boleh soping moping bersama mama + akak + anak sedara aku si tenit (grup jenjalan yang wajib ada dalam list skarang ni adalah si tecit qistina). haaaa.. sebut tang masukkan wiwit ke akaun adik aku tu. syarat terbaru bank islam skarang ni kena ada baki sekurang-kurangnya 50hengget dalam akaun untuk membolehkan pengeluaran wang melalui mesin atm dilakukan dengan jayanya. uhuhuhu.. kinapeeeeeee??? now aku pon akan terefect jua dikala kekeringan tanpa duga di hujung bulan. huk huk.. tujuan cite tang baki akaun utk pengeluaran wang itu adalah, cian le kat sesape yang biasanya akan gunakan sume duit dalam akaun tu tetiap bulan kecuali beberapa ringgit atau singgit je yang akan ditinggalkan dalam akaun tu. yang lelain, sapu bersih. me pon xpaham tujuan pembaharuan itu. dah la wiwit ptptn pon guna bank tu kan. pastu haruslah student kan yang guna akaun baink itu kan. anyone yang tau sila terangkan kat saya yang tak tau ni pelissss.. gitu. terang-terang aku malas nak cari sendiri kan kah kah kah.

okeh. back to the topik. hari khamis lepas aku ada cite dah terima bungkusan mask yang dioder online tu kan. kesahnya pada hari jumaat malam yang agak santai aitu, aku pon kasi terai la tepek kat muka yang perisa teatree relaxing mask tu. perisaaa??? bole gitu?? hentam sajo la ek. lepas dah bersihkan muka. lap-lap sket. dah segar, kasi tepek toner sket. then aku buka plastik mask tu. comel je packaging pon. hui lah. very the lembab gitu. ada air-air lebih-lebih lagi dalam paket tu. amik, buka hati-hati, then kasi tepek kat muka. bila jejak je mask sheet tu kat kulit muka, eeeemmmm... sejukkkkkkkk jeeeee... bestttt.. pasti ada rasa pedih-pedih manja ala-ala cucuk ngan hujung jarum yang paling halus gitu.. xsakit pon. rasa pedih-pedih tu pon kejap je. pastu tinggal feeling rasa sejuk yang best jep. pastu aku lepak-lepak santai kat katil sambil baca majalah libur. majalah jenjalan tu.. kih kih.. lepas lebih kurang 30 minit gitu aku tanggalkan mask sheet tu. wow!!! very lah moisture je muka ai.. very the segar jep feeling. tegang jep rasa kulit muka. pastu kasi pap pap pap tepuk manja sket kulit muka ai ngan jari, dah. siap. mask sheet tu dah bole buang. abis madu sepah dibuang la kenn.. maap.. namun jasamu dikenang. tak perlu cuci pon. pastu bole pegi tutup lampu, then bantai tido sampai ke pagi. bangun esoknya (time nak sahur) rasa besttttt je kulit muka. segar jep. gitu.. so, hasilnya adalah memuaskan. cik jerjer (jerawat) yang tengah membesar pon terbantut pertumbuhannya. dah tak sakit dan mula mengecut. hebat.... beria jep cite macam ditaja jep kan. sesungguhnya thedak ye.. ok. dah. tu je. ai is nak balik. tata. :)


2 comments:

Che Elfie said...

wahhh..... wahhh ....
nak try nak try .... :)

kelipkelipchumel said...

sila la...sila la...