03 March 2011

Cara bijak untuk gunakan/labur/bazirkan wang

Assalamualaikum.

Nampakkah tajuk itu? opkos la nampak kalo dh tgk jua baca kan. hikhik.. macam menarik kan. maunya tak. sape yang hidupnya walau dlm sehari xyah pikir soal uwang? sape xdep pikir langsung soal uwang/pitis/duit nih? ada sesape yg angkat tangan ke? waaaahhh.. cayalah ko nok kalo ko angkat tgn. ai salute abeh lah. tetiap ari pn nak taknak mcm kena gak pikir secara bijak tang ke manakah seterusnya aliran wang yg kita ada jua bakal ada kan. kalo tetiba ada bonus or org bagi duit, waaaaahhhh... bersyukur sesgt. sengeh jep manjang seharusnya. tapi sapakah yang nak bg kita duit free2 gitu je kan. bisa kepala finin lah bila pikirkan soal itu. mana nak setelkan yg wajib bayar. utang belajar. utang keta. segala benda alah bil. tepon. letrik. air. yang ada kenderaan lak duit petrol/minyak. kos mentenen lagi. kena gak cuci skali sebulan paling malas atau jimat kn. kalo idop, xdep ghopa la kete/moto/apa saja yg dipanggil kenderaan itu.

masih xnampak poinnya entri daku nih kan. oke. ni tetiba cite tang uwang bagai ni pn gegara nampak ini kat yahoo.


silalah klik untuk sama2 kongsi tips yang mgkn bole kita guna pakai bersama ni oke. ianya adalah teramatlah bagus kalo kita mampu disiplinkan diri dalam penggunaan wang / membelanjakan wang. jimat jua berbaloi baloi.. 

** daku owes tegoda untuk soping. gegara soda set in mind itu terapi yg paling best kot. ehehe... abeh tu cenggana?? tepuk dahi doin doin la kn sbb sendiri bikin silap. tp still rasa xsalah kekadang spoilkn diri kn (pamper myself - maseh gk mau berdegil perabihkn duit yg sedia xbyk. ahahaha) **


2 comments:

MofiDhouse said...

jom berjimat cermat.... gi shopping boleh... window shopping pun dah cukup membahagiakan... huhuh

kelipkelipchumel said...

jom.tp jom soping ke jom jimat ni?ehehe